Alex Iacob: „Curiozitatea, teribilismul și dorința de apartenență la un grup au precedat nașterea ideii de explorare urbană prin fotografie.”

Caricatura_Alex_IacobAlex se cațără, sare, coboară, stă-n poziții ciudate și totul ca să surprindă frumusețea urbană. Este explorator urban.

„În liceu am avut colegi care mi-au rămas prieteni până astăzi. Ideea de explorare a orașului a apărut după ce găseam locuri diferite în care ne petreceam serile. Nu aveam aparat de fotografiat și nu intenționam să fotografiez ceva. După ce s-au acumulat mai multe povești de pe urma acestor aventuri urbane, am tras concluzia că este necesar să arhivez locurile și întâmplările. Curiozitatea, teribilismul și dorința de apartenență la un grup au precedat nașterea ideii de explorare urbană prin fotografie.”

Cu ce se ocupă Alex când nu explorează?

„Lucrez în calitate de location coordinator la o casa de producție cinematografică, însă asta tot explorare înseamnă. De asemenea, sunt masterand în cadrul Centrului de Excelență în Studiul Imaginii, unde mă ocup de teoretizarea mai multor aspecte legate de vizual și modernitate.”

Lumea lui fără aparat de fotografiat:

reptilianul_explorator_urban„Ar arăta exact cum ca în orice alt moment din viața mea. De foarte multe ori prefer să nu îmi iau după mine aparatul de fotografiat pentru a profita la maxim de toate experiențele călătoriei. Dar asta cu prețul de a deveni puțin mai egoist.”

Despre aventuri urbane faine, Alex spune că „au fost multe situații și toate diferite. Dintre acestea pot spune că accesul în Casino Victoria a fost o provocare palpitantă asupra căreia am mai revenit de câteva ori.

alex_iacob_reptilianulConform spuselor exploratorului nostru urban, îl găsești „deseori prin centrul Bucureștiului, dar șansele pot crește vizitând blogul www.reptilianul.blogspot.ro sau pagina de facebook www.facebook.com/reptilianul.ro.

Reclame

Despre Alexa Dogaru

"Artistul aparţine lumii, alt public se perindă la fiecare spectacol, in diferite oraşe, in altă ţară ori continent. Muzica are avantajul de a fi accesibilă instantaneu peste mări şi ţări, la orice oră din zi şi noapte, in vârful muntelui, ori la malul mării, prin radio. Are limbajul internaţional – cel al sufletului."Margareta Pâslaru
Acest articol a fost publicat în Oameni și povești și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Bagă o părere :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s