Experiment social: online vs. offline

Online-Dating-Better-Half-timecapsule… iubim să căutăm povești ca cele din filme, ne visăm într-o relație perfectă, în care ea e lângă el și-l susține, în care el o ia în brațe și timpul se oprește în loc, iar ei se iubesc pentru totdeauna, făcând față provocărilor vieții, iar povestea de dragoste se termină cu happy end.

Viața bate filmul, viața – aia care se întâmplă în offline. Dar există o iluzie, o punere în joc a vieții… în online. Și-n drumul ăsta nebun acasă-birou-acasă, mulți nu au timp să iubească, să caute, să descopere, să aibă răbdare, să trăiască pas cu pas ceea ce-și imaginau cândva a fi iubire ca-n basme.

Pentru că zilele astea stau degeaba, am zis să realizez un experiment social în online, așa că mi-am descărcat Tinder și MeetMe – două aplicații de date și dă-i cu like-uri, aprecieri și chat-uit.

Numai ciudați online: unii trimit fotografii ale aparatului lor genital sau te invită la hotel, alții te cer în căsătorie, alții iau totul în serios și-s dispuși – în naivitatea lor – să călătoreasca două zile cu avionul doar să te vadă. Unii nu știu ce vor, alții pretind că își caută jumătatea online – oricum ar fi, personal am întâlnit numai ciudați.

M-am întâlnit cu unul de pe MeetMe, român în vacanță în România și se pare că și el avea așteptări… sexuale.

Trăim într-o lume în care accentul se pune pe sex, nu mai există dragoste, timp și răbare de a mai construi ceva. Mulți s-au grăbit în a se căsători, alții în a se arunca în relații, majoritatea vin din relații eșuate. Iar relațiile eșuate îi schimbă, îi face să creadă că toate suntem la fel, că toate înșelăm. Etichetarea e cea mai simplă.

De ce scriu toate astea?

Pentru că vreau să trag un semnal de alarmă!

Unu la mână, viața se trăiește în offline, aplicațiile de întâlniri îs bullshituri pentru cine vrea să și-o tragă random.

Doi la mână, eu am avut noroc, dar puteam fi la un pas de a fi violată. (Mami, sunt în regulă!)

Trei, și poate cel mai important lucru: lăsați superficialitatea, căutați dincolo de fizic, un suflet care vă poate înțelege. Luați-vă timp să construiți, lăsați fricile, nu toate sau toți suntem la fel. Dați-vă o șansă, trăiți în offline, timpul e relativ, timpul poate fi împărțit și cu siguranță e cineva, acolo undeva, și pentru tine!

Închide ochii și privește-te în interior… Ești uman, lasă sentimentele să îți alerge prin vene, lasă inima să o ia la trap, iubește pur, gândește optimist, viața nu e chiar așa de r*hat precum crezi. Sunt oameni acolo în lume care se bucură de fiecare moment al vieții fără să-și mai pună problema banilor, a timpului sau a lucrurilor materiale și, crede-mă pe cuvânt, sunt cei mai fericiți oameni.

Până la urmă ce contează? Să ai bani și să fii gol pe interior sau să ai un trai decent și să ai golul ăla pe care-l simți zilnic – umplut cu fericire și iubire? 🙂

Fă-ți timp pentru sufletul tău… Hrănește-l.

Reclame

Despre Alexa Dogaru

"Artistul aparţine lumii, alt public se perindă la fiecare spectacol, in diferite oraşe, in altă ţară ori continent. Muzica are avantajul de a fi accesibilă instantaneu peste mări şi ţări, la orice oră din zi şi noapte, in vârful muntelui, ori la malul mării, prin radio. Are limbajul internaţional – cel al sufletului."Margareta Pâslaru
Acest articol a fost publicat în Experiment social și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Experiment social: online vs. offline

  1. Keky zice:

    Omul reprezinta: 7% cuvinte, 8% intonatie si 85% limbaj non-verbal: gesturi, mimica, priviri etc. Cunoasterea virtuala este extrem de superficiala si o pot confirma cu varf si indesat… :))) Mai sunt si cazuri fericite, in care se cunosc si sunt compatibili, insa 1 la 1000… Cea mai buna cale de a lega relatii, este face to face! In cercul de prieteni, la job, la cumparaturi etc. Pana la urma asta inseamna o relatie: o prietenie solida, sa priviti in aceasi directie, sa aveti interese comune, prieteni comuni etc. Ma rog, daca vreti sa dureze pe termen lung! So! Un mare NU, online-ului. E bun pentru altele, insa nu pentru relatii! 🙂

Bagă o părere :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s