Cântecele artiștilor despre Românica

De câțiva ani încoace artiștii își manifestă visul despre țara perfectă prin piese. Unii-și doresc o țară ca afară, alții ca-n povești. Se strigă TREZIREA sau pur și simplu o declară pierdută. Să le luăm pe rând:

Moromeții a strigat prin 2008 România, trezește-te! Au subliniat prin versurile lor că suntem un popor leneș. Da, leneș! Știm să ne plângem, însă cu banii de salariu mergem și-l cheltuim din primele zile pe porcării. Pe de altă parte, pun în lumină și faptul că poporul român muncește ca sclavul pe plantație și nu mai are timp de altele. Nu vă mai povestesc, vă las s-o ascultați, poate vă intră-n cap o dată! mesajul transmis de ei! 🙂

Hara a lansat o piesă prin 2010 un cântec despre țara din povești. Versuri puternice despre realitatea din România. E imposibil să nu te zguduie! Bag-un play!

Anul trecut, trupa Vunk a lansat un track care a devenit noul imn al românilor. Nu exagerez. La metrou, în RATB, pe peste tot auzeam piesa asta. Bă, știți ce e trist? Vrem o țară ca afară, dar nu facem nimic în sensul ăsta!

VAMA s-a cam săturat de clasa politică și de felul în care acționează poporul ăsta și a declarat țara pierdută…  Sau poate supărarea aceasta s-a vrut un semnal de alarmă înaintea unei revoluții. Hm!


Cert e că ne place să ne plângem de traiul pe care-l ducem, de politicienii care ne fură, de transport, de Educație, că n-avem cultură, însă paradoxal, la putere-s aceeași mâncători de bezele, muncim ca sclavii pe plantație în continuare, se pică la Bac într-un mare fel și cumpărăm tabloide. Cine să te mai înțeleagă, române?

Ce se întâmplă cu tine, unde-ți este onoarea și curajul?

Reclame

Despre Alexa Dogaru

"Artistul aparţine lumii, alt public se perindă la fiecare spectacol, in diferite oraşe, in altă ţară ori continent. Muzica are avantajul de a fi accesibilă instantaneu peste mări şi ţări, la orice oră din zi şi noapte, in vârful muntelui, ori la malul mării, prin radio. Are limbajul internaţional – cel al sufletului."Margareta Pâslaru
Acest articol a fost publicat în Muzica și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Bagă o părere :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s